Kampaň HLEDÁME RODIČE bude informovat o pěstounství i návštěvníky mezinárodních závodů Světového poháru v parkurovém skákání

04/06/2014

Návštěvníci velkých parkurových závodů, které se budou konat v areálu Equine Sport Center v Olomouci, se mohou od 12. do 15. června těšit nejen na atraktivní sportovní zážitek. V rámci doprovodného programu budou mít rovněž možnost seznámit se s kampaní Nadačního fondu J&T „Hledáme rodiče“ a získat tak informace o pěstounské péči. Na jejich otázky týkající se náhradní rodinné péče jim budou odpovídat odborníci na náhradní rodinnou péči nebo přímo sami pěstouni.

„Návštěvníky zveme do stanu, který se bude nacházet v blízkosti dětské hrací zóny. Tam si budou moci v pohodlné sedačce odpočinout, občerstvit se dobrou kávou a popovídat si s odborníky o pěstounství,“ zve na akci pro celou rodinu Marie Oktábcová, ředitelka Nadačního fondu J&T. „Pro děti budou připravené balónky a drobné dárky, pro dospělé informační materiály,“ dodává Marie Oktábcová. Finančně podpořit děti v pěstounských rodinách mohou diváci závodu přímo na místě. Poděkováním jim bude designový náramek „Kruh rodiny“ z dílny návrhářek Báry Nussbaum a Terezy Šmahové.

Aktuálně nadační fond J&T organizuje v rámci kampaně Hledáme rodiče výstavu fotografií „Jsem pěstoun“, která bude zdarma k vidění v průběhu května a června v obchodních centrech v ČR. Putovní výstava velkoformátových portrétů pěstounů veřejnosti přibližuje prostřednictvím konkrétních příběhů život pěstounských rodin a ukazuje, že pěstounské péči se věnují muži a ženy různých profesí, věku i vzdělání. Výstavu mohou zájemci shlédnout také v Olomouci, a to v Galerii Šantovka od 16.6. do 29.6. 2014.

Tisková zpráva ke stažení(43,1 kB)stáhnout